Gyakran ismételt kérdések

Mi az elektroszmog?

Az elektroszmog egy köznyelvi kifejezés a technikailag generált, mesterséges elektromos, mágneses és elektromágneses mezők és sugárzás (EMF, EMS) által okozott napi stresszre. Az elektroszmog tehát az elektromágneses sugárzásnak való kitettség kifejezése.

 

Hol fordul elő az elektroszmog?

Elektroszmog mindenhol keletkezik, ahol áram folyik (EMF). Az elektroszmog legnagyobb területe az elektromágneses sugárzás. Ezt a mobil rádiórendszerek, a WLAN adók és a vezeték nélküli technológia hozza létre. Az elektromágneses sugárzásnak való kitettség jelentősen megnőtt az elmúlt években. Az emberek és a környezetünk ma már a nap 24 órájában, a hét minden napján ki vannak téve ezen sugárzási szennyezésnek.

 

Káros az elektroszmog?

Az elektroszmog káros hatása világszerte ellentmondásos vita tárgyát képezi. Jelenleg azonban mintegy 1000 tudományos tanulmány bizonyítja az elektroszmog káros biológiai hatásait. Ennek eredményeként világszerte egyre több orvos és tudós követeli a digitális infrastruktúra ( pl 5G hálózat ) további bővítésének leállítását.

2002-ben több orvos is az egészségügyi rendszer és a politika felelőseihez, valamint a nyilvánossághoz fordult az úgynevezett Freiburgi Felhívásban. Ebben rámutattak az egyértelmű időbeli és térbeli kapcsolatra bizonyos betegségek előfordulása és a rádiófrekvenciás expozíció kezdete között.
2019-ben 36 ország több mint 180 tudósa és egészségügyi szakembere fordult az Európai Unióhoz felhívva a figyelmet az 5G veszélyeire. A tudósok felszólították az EU-t, hogy kövesse az Európa Tanács állásfoglalását, amelyben független munkacsoport felállítására szólít fel az egészségügyi következmények újraértékelésére.

 

Megvédenek engem a hivatalos határértékek?

Az expozíciós irányelvek határértékei csak az elektroszmog hőhatásán alapulnak, például a szövetek melegedésén. Az ebben az összefüggésben megállapított határértékek ezért nem alkalmasak annak kinyolvánítására, hogy egy szervezet védett-e és ha igen hogyan, a sugárzás nem termikus (atermikus) hatásaival szemben. Az "Elektroszmog biológiai hatásai" vizsgálóbizottságban közzétett tanulmányokat kizárólag olyan sugárterheléssel végezték, amelyek jelentősen a törvényes határértékek alatt vannak. Ezen vizsgálatok negatív biológiai hatásokat (atermikus hatások) mutatnak a sugárterhelés miatt.

 

Ki védje meg magát az elektroszmogtól?

Az elektroszmog elleni védelem mindenki számára ajánlott. Mivel a nap 24 órájában wifi és/vagy mobiltelefon sugárzás hatótávolságon belül vagyunk, éjjel-nappal elektromágneses sugárzás hatása alatt állunk. A nagyfrekvenciás, pulzáló sugárzásnak való tartós kitettség miatt minden szervezet túlterhelt hosszú távon.

 

Milyen elektroszmog források vannak a járművekben?

Napjainkban akár 8000 méter kábel, 60 mikroprocesszor és számtalan jeladó, amelyek alacsony és nagyfrekvenciás elektromágneses mezőket és sugárzást generálnak, telepítve vannak egy középkategóriás személygépkocsiban. Ezenkívül még multimédiás technológia, GPS, hangfelismerő rendszer és még sok más található benne. Szinte minden jármű – függetlenül attól, hogy milyen típusú – rendelkezik vezeték nélküli kommunikáción alapuló berendezéssel. Minél nagyobb a technikai kényelem, annál nagyobb a sugárzási terhelés. A sugárzásnak való kitettséget az elektromobilitás is fokozza.

 

 

 

 

 

Egy pajzs meg tud védeni engem?

Az elektromágneses sugárzás vagy elektromágneses mezők árnyékolása során mechanikus akadályt építenek ki, hogy a külső sugárzás (pl. mobiltelefon adótornyokból) ne tudjon bejutni kintről. Mindazonáltal a beltéren jelen lévő elektromos eszközök elektromágneses mezőt és sugárzást generálnak, így az elektroszmog még mindig jelen van az állítólag védett belső terekben. Különösen a digitális technológia (WLAN, mobiltelefon stb.) használata esetén a sugárzás jelentősen növekedhet, így az árnyékolásnak visszásan akár káros hatásai is lehetnek.

 

Mi az 5G?

Az 5G a mobilkommunikációs szabvány ötödik generációja. Az 5G-t elsősorban 2 GHz és 5 GHz közötti frekvenciatartományokban használják. A 3,4 GHz és 3,8 GHz közötti frekvenciatartomány fontos szerepet játszik ebben. Ebben a tartományban akár 300 MHz sávszélességű frekvenciasávok is használhatók, amelyeknek sokkal nagyobb adatátviteli sebességet kell lehetővé tenniük. A harmadik mobil rádiógenerációban (3G) a feltöltések és letöltések sávszélessége mindössze 10 MHz volt.

 

Hogyan hathat az 5G a biológiai szervezetekre?

A mobilkommunikáció ötödik generációja a mesterséges elektromágneses sugárzás magas frekvenciáját használja. Számos tanulmány már kimutatta, hogy egyértelmű kapcsolat van a nagyfrekvenciás sugárzás – például a mobil rádiósugárzás – és az előző mobil rádiógenerációk (2G-4G) egészségügyi mellékhatásai között. Az 5G is hatással van az emberek egészségére. Az 5G bővítése azonban tovább erősíti a mobil rádióhálózatot, így a sugárzás is jelentősen növekedni fog. Ha 2018-ban országszerte 78 000 antenna és adótorony lett volna, akkor 750 000 adónak kellene lennie az országos 5G bővítéssel.

 

A memon véd az 5G hatásai ellen is?

A memon technológia "érzékeli" az összes mesterséges elektromágneses mezőt és sugárzást (EMF és EMS), és képes kompenzálni a biológiai szervezeteket (növényi, állati és emberi) az összes nem természetes sugárzás ártó hatásától, így az 5G sugárzásától is.

 

Szükséges-e a memon termékeket karbantartani?

A memon termékeket nem szükséges karbantartani. Ez alól kivételt képez a memonizerWATERFILTER (vízszűrő), amelyet az elhasználódó részek miatt cserélni szükséges bizonyos időközönként.

 

Mennyi a memonizerek élettartama?

A memon termékek tartósak. Megfelelő használattal és megfelelő telepítéssel körülbelül 20 éves az élettartamuk. Ez a feltételezés a régen telepített termékek megfigyelésein alapul. Ez az információ időtartamán alapul. A hordozható termékek (például a memonizerBODY) anyagkopása a mindennapi használat miatt korábban is előfordulhat.

 

Mire figyeljek oda költözéskor?

Alapvetően a memon termékeket magával viheti költözéskor. Annak érdekében, hogy meg tudjuk határozni a memonizer legmegfelelőbb, legoptimálisabb változatát és méretét az Ön új otthoni / üzleti helyszínéhez, javasoljuk az illetékes és tapasztalt kollégáink tanácsát kérni. Nyugodtan hívjon minket, vagy küldjön e-mailt.

 

Magammal vihetem a memonizátort, amikor utazom?

Az utazáshoz van egy speciálisan összeállított memonizer utazási készlet ideiglenes használatra szállodai szobákban és nyaralókban. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az otthonában telepített memonizerek a folyamatos nyomon követési információk biztosítása érdekében a telepítési helyen kell maradniuk.

 

Éjszaka vegyem le a memonizerBODY/PENDANT-ot?

A memonizerBODY/PENDANT a harmonizált környezeten kívüli viselésre szolgál. Memonharmonizált környezetben a memonizerBODY/PENDANT viselése nem szükséges.

 

Használhatom a memonizerBODY/MEDÁLT zuhanyozás vagy úszás közben?

Igen, ez lehetséges.

 

A memonizerBODY/PENDANT működik zsebbe téve is?

A memonizerBODY/PENDANT kizárólag a csuklón vagy a nyak körül történő viselésre szolgál; a bőrrel való érintkezés a fontos. A memonizerBODY/PENDANT nem éri el a kívánt hatást, ha a nadrágzsebben hordják.